Η Microsoft εξαγόρασε την Nokia

9:45 μ.μ. | 0 σχόλια

Η Microsoft σε μία αιφνιδιαστική κίνηση αγόρασε ένα μεγάλο μέρος της Nokia έχοντας πρόσβαση σε όλες τις φορητές συσκευές της καθώς και στους ανθρώπους που τις δημιούργησαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο ήταν £4.600.000.000, ένα ποσό όμως που εξασφαλίζει ένα οχυρό της εταιρίας στην αγορά κινητών συσκευών. Τώρα πλέον η εταιρία έχει και το λογισμικό με το Windows for Mobile της και τις συσκευές της Nokia στην διάθεσή της. Το αν όμως αυτό θα είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τους κολοσσούς της Apple και της Samsung απομένει να το δούμε στις αρένες της αγοράς. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έδινε 4.6 δισεκατομμύρια αν δεν πίστευε σε αυτό. 

Σύμφωνα με την Microsoft ο πρώην Nokia CEO, Stephen Elop θα είναι ο νέος αρχηγός του τμήματος συσκευών της εταιρίας, ένα τμήμα που περιλαμβάνει και το Xbox. Για αυτό το λόγο και η Microsoft μας λέει ότι αυτή η αγορά είναι μία νίκη για όλους, για τους καταναλωτές, για τις εταιρίες αλλά και για τους εργαζόμενους που τώρα θα ανήκουν σε μία διευρυμένη ομάδα με πολύ περισσότερους πόρους. Ο Thor πάντως φαίνεται να συμφωνεί.

πηγή: Cowboytv.gr

Category: , ,

0 σχόλια